profile affiliates refresh follow

disclaimer
Assalamualaikum ,korang dah baca tinggalkan jejak korang kat cbox kay. Nanti kite follow or blogwalking bole kekenal :*

Messeji


. RECOMMENDED 250 PX


Arigatou
Template was made by
Miichiko. Thanks to Pixel-diary for the cute pixels and icons.


Tawaran dapat sambung belajar : Reaksi aku
Khamis, 30 Julai 2015 | 0 comments
Assalamualaikum. Haii uolss. Sihat ?
Haa firstly aku na ucapkan SELAMAT HARI RAYA ! MAAF ZAHIR DAN BATIN .
Haha ta terlambat kan aku nak ucap selamat hari raya. Korang rayakan sebulan kankan, Hehe

So , setelah sekian lama ta update blog , walaupun kekadang tuh ada iea nak tulis apa , TAPI sebab kemalasan berganda . Jadi aku hanya biarkan idea ituh hilang begituh saja. Haha . Kalau dulu rajun la sekarang dah malas . Tapi harini tktau laa tetibe die jadi rajin. Haha .

Jadi harini aku just nak share cerita aku dapat tawaran untuk jadi  UITM'S student la . Aku dah sebulan lebih dah nak masuk 2 bulan aku belajar kat sini. Aku UITM mane? Haha . Tempat aku dekat je dengan rumah. Ya ampunnnn dekat sangat. So orang selalu kata ta payah na homesick sangat laa kay . haha . But I Don't Care aku na homesick aku punya pasal laa. Haha . Kalau dah nak sebulan , okay belum sampai sebulan lagi laa. Macam baru  3 minggu ta balik . Aku rindulaa kat adik adik aku , parents semua, Haihh dekat dekat pun diorang bukan selalu melawat kan. Lagi tempat ni ceruk . Haha. Kk aku ta kutuk , tapi tempat ni memang agak ceruk. Siyesss ta tipu. Haa sape reader yang orang segamat depa tahulaa. Haha . Oh yee saya budak Uitm Segamat . Haha . Dekat dengan rumah sebab saya orang segamat. Haha . First dapat tahu dapat kat Uitm Segamat ni , k aku macam memberontak sikit. Haha. Bukan ta bersyukur tapi aku nak kalau boleh yang jauh dari rumah saje na merantau. Aicewahhhhh ! Haha . So mcm yaa  haa segamat? Bapak ahh dekat seyy ! Haa gituh laa, Hahaa . So parents aku pun bagi support , kata kata positif dorang suruh bersyukur je . Cakap okay apa segamat dekat nak balik rumah senang , kalau ada apa apa masalah ke senang na amik semua. Memulaa macam hmmmmmm !!! kenapa dekat sgt . Siyess ahh aku mcm tuh. K jangan ikut perangai aku yang satu ni. Ta bole pakai. Tapiiii bile dah lelama aku duduk sini. Aku baru nampak semua apa yang parents aku cakap , sebab aku bole tengok masa nak balik raya harituh , makk oiii membe aku ada yang esuk nak raya harini baru balik . Yang duduk jauh laa . Sebab tiket habis laa apelaa, So aku mcm pehh. Betul orang cakap itu semua pengalaman . Yess aku akui tuh tapi macam kiteorang yang baru ni lagi yang ta pernah duduk asrama . Haaa memang laa kan. Tapi tapela pengalaman kan. Haha , Mana yang duduk pineng , sarawak , sabah setakat cuti puasa 3hari hak alah ta dapat sambut puasa dengan family tuh kira adat ah. Sebab diorang jauhkan. Macam ta berbaloi balik. So aku macam bersyukurlaa . Bukan macam memang bersyukur . Hahaaa . Tapi aku duduk sini aku ta selalu balik laa, Bila free baru balik , kalau banyak assignment , ada test ke quiz . Memang taklaa aku balik. Kalau balik , hmmmm memang la ta pegang buku, Haha . Dah sedap duduk rumah. Dengan wifi laju , mak masak sedap. Tapayah ah  . K kat sini wifi die agak lambat kat bilik aku ta dapat langsung. Biase ahh ada bilik dapat ada bilik takk. So nasib laa. Pakai data jelaa nakk. Tak pun bawak moderm wifi sendiri. Haaa.Tuh confirm laju. Tapi tengok jugalaa line apa okay. Haaa. Aku pun tatau kat sini line apa yang okay. Hahaha.
Macam sekarang ni aku terlibat dengan kawad. Hmmmmmm , memang 'heaven' , aku ta suka kawad . Haa kalau orang yang suka tuh lain laa . Macam aku memang tak minat. Haha so malas manjang . Aku masuk pun sebab sebelum aku kena pegi aktiviti yang tah pape lebih baik aku masuk kawad. Hahah, Kawad best senanya , tapi nak mulaaaa tuh hmm. Memangla. Bersyukurnya kat sini , kawad die malam . So tayah risau burn ke apa . Haa tapi aku duduk sini gelap juga kulit aku kekadang balik kelas panas , aku ta pakai apa sunblock semua . Jadi kita redha jelaa, Dah keje esuk baru aku lelawa .  Aicehh . Hahahaa k panjang pulak aku cerita , niat na share sikit je, K ni kira antara cerita aku masa memula dapat tawaran la , lain lain pengalaman aku nanti aku cerita . *Kalau aku rajin , hmm

Okay gaiss see you in my next entry .
Assalamualaikum :*

FUTURE
PAST